19 Ocak 2016 Salı

Diş Beyazlatma Yöntemleri ?

Diş nasıl beyazlatılır ? Hepimizin meraka ettiği bir sorudur  . aslında birkaç farklı yöntemi var. Öncelikle neden daha beyaz dişer isteriz ondan bahsedeyim. Daha iyi dülmek için beyaz dişler isteriz ve daha mutlu hissederiz aslında daha özgüvenli bireyler oluruz. Dişlerimiz zamanla bakımsızlıktan ,sigara içiyorsak sigaradan , aşırı çay ve kahve tüketimine bağlı olarak sararmaya başlarlar ve kötü bir görüntü oluştururlar. Bu kötü görüntü bizi oldukça rahatsız eder.
Eğer düzenli olarak dişimize bakım yaptırmazsak bu du dişimizin var olan doğal rengini daha da sarartarak kötü bir görüntü oluşmasını sağlar.
Evde dişlerimizi nasıl beyazlatırız ?
Evde diş beyazlatmanın birkaç yöntemi var. Bunların başlıcaları çilek yöntemi ,karbonat , Luma Smile diş beyazlatıcı .. gibi yöntemler mevcuttur. Şimdi Bunları inceleyelim ;


1-      Çilek ile diş beyazlatma : Çilek bu konudaki en sağlıklı yöntemlerden birisidir. Diş etine kesinlikle bir zararı yoktur. Yapımında ise : 1 adet çilek , yarım çay kaşığı kabartma tozunu karıştırıp blenderdan geçirerek diş fırçanızın üzerine koyarak dişinizi fırçalayabilirsiniz.
2-      Hidrojen peroksit ile diş beyazlatma : Bu yöntem ile diş beyazlatmak için bir pamuk yardımıyla dişlerimize hidrojen peroksiti sürmeliyiz. 1 dk bekledikten sonra ağzımızı bol su ile yıkamamız gerekmektedir.
3-      Luma Smile ile diş beyazlatma  : Luma smile diş beyazlatma için kullanılan diş fırçası şeklinde olan bir üründür. Başlıkları ve jeli ile ışık yardımıyla dişlerimizi beyazlatır .
4-      Kabartma tozu ile diş beyazlatma :  Dişlerinizi fırçalarken diş macunu yerinde kabartma tozuna batırarak dişlerinizi fırçalayın.Fırçaladıktan sonra bol su ile yıkamanız gerekmektedir. Kabartma tozu ağızda hafif bir yanma bırakabilir . Bu normaldir.


Bu yöntemleri düzenli bir şekilde uyguladığınız taktirde sizde beyaz ve sağlıklı dişlere sahip olacaksınız.

0 yorum:

Yorum Gönder